Τραγικό θάνατο «βρήκε» 15χρονος στην Αγγλία - RESPORTER.GR
Τραγικό θάνατο «βρήκε» 15χρονος στην Αγγλία

Τραγικό θάνατο «βρήκε» 15χρονος στην Αγγλία

Share This


Ένας απολύτως υγιής έφηβος που λάτρευε το ποδόσφαιρο, βρήκε τραγικό θάνατο μετά από ένα χτύπημα της μπάλας στο στήθος του, προκαλώντας του το σπάνιο φαινόμενο το οποίο είναι γνωστό ως «διάσειση καρδιάς».

Την εξαιρετική κατάσταση της υγείας του 15χρονου, επιβεβαίωσε και το πόρισμα της νεκροψίας του Keelan MacKnight, όμως το χτύπημα της μπάλας έγινε ακριβώς στο κλάσμα του δευτερολέπτου που η καρδιά του ήταν ευάλωτη, κάτι που συνέβαλε στο να υποστεί commotio cordis (ένα επεισόδιο γνωστό ως διάσειση καρδιάς) μια θανάσιμη μορφή αρρυθμίας από την οποία δεν συνήλθε ποτέ.

Το ιατρικό αυτό φαινόμενο είναι πολύ σπάνιο σύμφωνα με την Daily Mail και πλήττει κυρίως νεαρούς αθλητές στις ΗΠΑ, όταν δέχονται χτύπημα από ρόπαλο του μπέιζμπολ ή του χόκεϊ.

Στις καταθέσεις τους, συμμαθητές και φίλοι του 15χρονου, είπαν οτι έδειχνε μια χαρά όταν πήγε στο τέρμα του μικρού γηπέδου στην πόλη Έιλσμπερι, όπου είχαν μαζευτεί για να παίξουν μπάλα. Ωστόσο όταν η μπάλα πέρασε ανάμεσα από τα χέρια του και τον χτύπησε στο στήθος, όλοι κατάλαβαν ότι κάτι δεν πήγαινε καθόλου καλά. “Σχεδόν αμέσως πάγωσε και το πρόσωπό του χλώμιασε και μετά μπλάβιασε. Μετά κατέρρευσε στο έδαφος”, κατέθεσε ένας από τους φίλους του άτυχου παιδιού.

Ο 15χρονος μεταφέρθηκε σχεδόν αμέσως με ελικόπτερο σε νοσοκομείο στην Οξφόρδη, ωστόσο οι γιατροί δεν μπόρεσαν να κάνουν τίποτε για να τον βοηθήσουν. Λίγες ώρες αργότερα ήταν νεκρός.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου