Λεν Σάκλτον: Ο κλόουν του ποδοσφαίρου - RESPORTER.GR
Λεν Σάκλτον: Ο κλόουν του ποδοσφαίρου

Λεν Σάκλτον: Ο κλόουν του ποδοσφαίρου

Share This
Ο πιο ταλαντούχος Άγγλος ποδοσφαιριστής στην ιστορία, Στάνλεϊ Μάθιους, τον θαύμαζε.

Ο πιο μεγάλος σκόρερ του αγγλικού πρωταθλήματος, Τζίμι Γκριβς, έγραφε στο «Football’s Great Heroes and Entertainers»: «Ήταν ο πιο προικισμένος παίκτης της γενιάς του, ικανός να κάνει την μπάλα σχεδόν να σταθεί όρθια και να μιλάει».

Ο Λεν Σάκλτον ήταν όλα αυτά κι ακόμα παραπάνω, αφού μέχρι σήμερα δεν έχει βρεθεί παίκτης να δίνει πάσα στον εαυτό του βάζοντας τόσα φάλτσα στην μπάλα, να παίζει το 1-2 με το σημαιάκι του κόρνερ, να κάθεται πάνω στην μπάλα και να παριστάνει τον βαριεστημένο κοιτάζοντας το ρολόι του, να διώχνει τα μαλλιά του από το μέτωπο πριν σκοράρει, να παίζει τερματοφύλακας στην προπόνηση και να διώχνει με την πλάτη, τον ώμο ή το τακούνι, ποτέ με τα χέρια όμως.

Και σίγουρα, δεν υπάρχει άλλος παίκτης που έδωσε το προσωνύμιο «κλόουν» στον εαυτό του. Το έκανε ο Σάκλτον μέσω της πρώτης αυτοβιογραφίας που εξέδωσε, όσο ήταν ακόμα παίκτης, και ουδείς θα μπορούσε να προσφέρει καλύτερο τίτλο στον μεγαλύτερο ποδοσφαιρικό διασκεδαστή που έχει παράξει το Νησί, ο οποίος πέθανε σαν σήμερα το 2000, σε ηλικία 78 ετών.

Διαβάστε τη συνέχεια στο sport-retro.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου