Το... «Champions League» των «φτωχών»! - RESPORTER.GR
Το... «Champions League» των «φτωχών»!

Το... «Champions League» των «φτωχών»!

Share This
Μια πρωτότυπη ιδέα, που θα ανατρέψει τον χάρτη του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου, επεξεργάζονται άνθρωποι από την Βουλγαρία.Πιο συγκεκριμένα, πρόκειται για την «Mega League», η οποία, σαν ιδέα, έχει πέσει ήδη στο τραπέζι. Το εν λόγω πλάνο προβλέπει την συμμετοχή 42 συλλόγων από 17 ευρωπαϊκές χώρες, ανάμεσα τους και την Ελλάδα, οι οποίοι θα χωρίζονται σε δύο κατηγορίες.

Οι 20 πιο δυνατές ομάδες από χώρες όπως οι Ρουμανία, Ελλάδα, Κύπρος, Ισραήλ, Σερβία, Βουλγαρία, Κροατία, Βοσνία, Σλοβενία, Σκόπια, Αζερμπαϊτζάν, Αλβανία, Γεωργία, Αρμενία, Μολδαβία, Κόσοβο και Μαυροβούνιο, θα μετέχουν στην Α΄ κατηγορία και οι υπόλοιπες στην Β΄.

Οι τρεις πρώτες από το 2ο γκρουπ θα προβιβάζονται, οι 5 τελευταίοι θα υποβιβάζονται ενώ την θέση τους θα παίρνουν ομάδες που θα προκύπτουν από προκριματικά.

Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός έχουν τοποθετηθεί στην Mega League 1, όπως επίσης ΑΠΟΕΛ και Ομόνοια, ενώ ΠΑΟΚ και ΑΕΚ στην Mega League 2, όπως ονομάζονται οι κατηγορίες.

Οι διοργανωτές εκτιμούν πως τα έσοδα από τα τηλεοπτικά δικαιώματα θα ξεπεράσουν τα 200 εκατ. ευρώ, ενώ φιλοδοξούν να κάνουν πράξη το όραμα τους από την σεζόν 2019/20.

«Να βελτιώσουμε το οικονομικό και ποδοσφαιρικό στάτους σε κάθε χώρα που παίρνει μέρος σε αυτό το πρωτάθλημα. Θα υπάρχουν πολλοί οπαδοί που θα παρακολουθήσουν τους αγώνες ενώ έχουμε υπολογίσει τα έσοδα σε 200 εκατ. ευρώ», ήταν τα λόγια των διοργανωτών


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου