Και για τα απλα, ανικανοι - RESPORTER.GR

Breaking

18/5/17

Και για τα απλα, ανικανοι

Το βαρετό Ελληνικό ποδόσφαιρο, η ανικανότητα των ανθρώπων του να το διοργανώσουν και το κουτάκι της μπύρας που είναι μόνο η κορυφή του παγόβουνου.

Βαρεθήκαμε. Πιο απλός τρόπος να το πούμε δεν υπάρχει. Έστω και οι λίγοι «ανώμαλοι» που επιμένουμε να παρακολουθούμε την ελληνική λίγκα, βαρεθήκαμε. Η αλήθεια είναι πως πρόκειται για φοβερά κουραστική διαδικασία.

Ακόμα κι αν παραβλέψεις την έλλεψη ποιότητας στο θέαμα, τα άσχημα και συνήθως άδεια γήπεδα και τις διαιτητικές αποφάσεις που πολύ συχνά αλοιώνουν τα αποτελέσματα, πολύ δύσκολα μπορείς να παραβλέψεις το γεγονός ότι ένα στα δύο ντέρμπι απλά δεν ολοκληρώνεται. Είτε δεν αρχίζει, είτε δεν τελειώνει. Στην Ελλάδα, όσο πιο σημαντικό είναι ένα παιχνίδι, τόσο λιγότερες πιθανότητες έχει να διεξαχθεί.

Το κουτάκι της μπύρας


Το χθεσινό παιχνίδι θα μνημονεύεται πάντα ως το ματς που ο Ίβις έφαγε το κουτάκι μπύρας στο κεφάλι και το ματς διεκόπη. Το ματς δεν διεκόπη για αυτό. Έχουν προηγηθεί δύο λανθασμένες αποβολές, ανακοινώσεις από τις δύο ομάδες, τρολαρίσματα της μίας ομάδας στην άλλη μέσω twitter, μπουνιές παικτών στον αγωνιστικό χώρο.

Προφανώς δεν αξιολογώ το περιστατικό με την μπύρα ως λιγότερο σημαντικό από τα υπόλοιπα. Αλλά πρέπει να μπουν όλα στο ίδιο πλαίσιο. Η ίδια η διοργάνωση της λίγκας που είναι υπεύθυνη για το ψυχροπολεμικό κλίμα σε επίπεδο ΠΑΕ, είναι υπεύθυνη για την κακή διαιτησία, για τις απείθαρχες συμπεριφορές των ποδοσφαιριστών στον αγωνιστικό χώρο όσο και για τα «κουτάκια μπύρας».


Οι άνθρωποι είναι πέρα από κάθε ένσταση και αμφισβήτηση εντελώς ανίκανοι να διοργανώσουν ποδοσφαιρικό πρωτάθλημα. Τόσο ανίκανοι που κινδυνεύουν ζωές. Κάθε αγωνιστική. Μόνιμα.

Δεν είχε κανείς απαίτηση για υπερχύγχρονα γήπεδα και διάσημους ποδοσφαιριστές. Για τα απλά μιλάμε. Να εξασφαλίζονται οι συνθήκες ώστε να μπορεί ένας αγώνας να ξεκινήσει και να τελειώσει.

Ο ιδιοκτήτης της ΠΑΕ Παναθηναϊκος άφησε μέσω διαρροών ανοιχτό το ενδεχόμενο αποχώρησής του από το ποδόσφαιρο. Έχει ήδη αργήσει.
Αν δεν μπορεί μέσα στο γήπεδο να διασφαλιστεί η σωματική ακεραιότητα των εργαζομένων (ποδοσφαιριστών, προπονητών πρατηρητών, γιατρών, όλων) και των θεατών, ο υπέυθυνος έχει εκ των πραγμάτων κριθεί ακατάλληλος και ΟΦΕΙΛΕΙ να παραιτηθεί.

Μακάρι να παραιτηθούν όλοι τους δηλαδή. Και μακάρι να ξαναγίνει το Ελληνικό πρωτάθλημα ερασιτεχνικό, μπας και ευχαριστηθούμε ποτέ ποδόσφαιρο και σταματήσουμε να σταυροκοπιόμαστε που δεν σκοτώθηκε κανένας κι αυτήν την αγωνιστική.
-->