Ποιο είναι τελικά το καλύτερο πρωτάθλημα στον κόσμο ; - RESPORTER.GR

Breaking

6/3/17

Ποιο είναι τελικά το καλύτερο πρωτάθλημα στον κόσμο ;

Εν έτη 2017 και ύστερα από πολλά χρόνια κυριαρχίας της Πρεμιερ Λίγκ ως κορυφαίο πρωτάθλημα στον κόσμο,μήπως έφτασε η ώρα να παραδεχθούμε πως το αγγλικό πρωτάθλημα δεν είναι πια το κορυφαίο;


Την ίδια ώρα που στην Αγγλία η πρωτοπόρος Τσέλσι έχει φύγει στο +10 και έχει κλειδώσει το πρωτάθλημα αρκετούς μήνες πριν το τέλος στην Ισπανία 3 ομάδες με πολύ μικρή απόσταση μεταξύ τους σφάζονται για τον τίτλο. Ο λόγος για τις Μπαρτσελόνα και Ρεάλ κατά κύριο λόγο που είναι σε απόσταση βαθμού μεταξύ τους και η Σεβίλη ακολουθεί πιστά με μικρή διαφορά,ικανή να την φέρεις σφήνα ανάμεσα στους δύο μεγάλους.

Επίσης την ώρα που στο νησί 5 ομάδες με πολύ μικρή διαφορά σφάζονται για 4 ευρωπαϊκά εισιτήρια στην Ισπανία έχουν εξασφαλιστεί τα 3 εισιτήρια και για τα υπόλοιπα 3 γίνεται χαμός και 6-7 ομάδες με απόσταση μέχρι 5 βαθμούς τα διεκδικούν.

Ωστόσο η διαφορά δυναμικού των δύο πρωταθλημάτων είναι ξεκάθαρη στον Ευρωπαϊκό πίνακα καθώς οι Ισπανοί έχουν σχεδόν κάθε χρόνο την τελευταία πενταετία 2 από τους 4 φιναλίστ στο Uefa Champions League και τακτικά 1-2 στο Europa.

Ένα ακόμα κομμάτι που μας δείχνει ότι το Ισπανικό έχει προσπεράσει σε ποιότητα το Αγγλικό πρωτάθλημα,είναι οι παίκτες και οι προπονητές που υπάρχουν σε αυτό το πρωτάθλημα.
Ο Μεσσι,ο Κριστιάνο,ο Γκριεζμαν είναι μερικοί από τους καλύτερους παίκτες στον κόσμο που συναντάμε στην Ισπανία . Επίσης το ίδιο επιβεβαιώνει η λίστα με τους 50 καλύτερους παίκτες του προηγούμενου έτους,όπου 19 από αυτούς αγωνίζονται στη Λα Λίγκα που είναι το πρωτάθλημα που έχει τους περισσότερους παίκτες σε αυτήν την λίστα.

Επιπροσθέτως η Ισπανία έχει το πρωτάθλημα με τους καλύτερους προπονητές κάτι που το αποδεικνύουν οι επιδόσεις τους τόσο στη χώρα τους όσο και στις Ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

Τέλος οι πιο πολυπόθητοι παίκτες τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή βρίσκονται στην Ισπανία και οι περισσότερες Αγγλικές ομάδες έχουν στρέψει το ενδιαφέρον τους σε παίκτες της La Liga για τους οποίους είναι διατεθειμένοι να σπαταλήσουν πάρα πολλά εκατομμύρια για χάρη τους.

ΥΓ: Προς θεού δεν λέμε πως έχει πέσει το επίπεδο στην Πρέμιερ Λιγκ και πως δεν είναι πια ένα από τα καλύτερα πρωταθλήματα στον κόσμο απλά θέλουμε να τονίσουμε την ραγδαία άνοδο του Ισπανικού πρωταθλήματος τα τελευταία χρόνια το οποίο κατ'εμάς είναι πλέον το καλύτερο πρωτάθλημα στον κόσμο!

Επιμέλεια: Γιώργος Σανιάνος
-->