Κάποια πράγματα είναι -πια- εξόφθαλμα... - RESPORTER.GR

Breaking

19/9/16

Κάποια πράγματα είναι -πια- εξόφθαλμα...

Ο Μπέντο προέβει σε απαραίτητο rotation στο Καυτατζόγλειο, γενικά χρησιμοποιεί πολλούς παίχτες-καθώς ακόμα μαθαίνει την ομάδα, αλλά πλέον μετά από τρία επίσημα παιχνίδια, τα βασικά συμπεράσματα για το ρόστερ έχουν βγει και κάποια είναι... εξόφθαλμα... Γράφει ο Διονύσης Σπανομανώλης!6-1 τη Βέροια με καλή εμφάνιση, 0-1 την Γ.Μπόις με επαγγελματική εμφάνιση και χθες 1-2 τον Ηρακλή με μετριότατη εμφάνιση. Ο Ολυμπιακός ακόμα χτίζεται από τον Μπέντο, αυτό είναι φανερό. Παρόλα αυτά, κάποια συμπεράσματα (καλά και κακά) έχουν βγει και ο Διονύσης Σπανομανώλης σας τα παραθέτει:

- Πολύ καλοί τερματοφύλακες και οι δυο που διαθέτει η ομάδα. Καπίνος και Λεάλι θα μοιραστούν τη θέση και η ομάδα νιώθει ασφαλής κάτω από τα goalpost!

- Στα μπακ υπάρχει μεγάλο θέμα. Ο Ομάρ θα ανεβάσει επίπεδο την ομάδα, θα πάρει τη φανέλα σπίτι του, ενώ τολμώ να πω πως, ο Ρέτσος είναι πολύ ανώτερος των μετριότατων Φιγκέιρας και Ντελαμπέγια! Και να φανταστείτε ο μικρός στα χαρτιά είναι στόπερ, αλλά χθες απέδειξε πως και στα δυο άκρα μπορεί να δώσει πολλά περισσότερα από τους προαναφερθέντες. Θεωρώ λάθος του Μπέντο την μη δοκιμή και των Βούρου-Τσιμίκα! Αν όχι τώρα (με δυο μεταγραφές- μπακ που δεν έχουν δείξει τίποτα), πότε θα πάρουν ευκαιρία οι νεαροί του Θρύλου;

- Στα στόπερ το πρόβλημα είναι άλυτο, τέλος. Καλοί, μαχητικοί, τίμιοι οι Μποτία-Ντακόστα, αλλά -και αυτοί- είναι πραγματικά μετριότατοι. Ο νεαρός Βιάνα, δεν έδειξε άσχημα στοιχεία (παίζει καλά τη μπάλα με τα πόδια, βάζει τα πόδια του στην φωτιά κτλ) και πρέπει να δοκιμαστεί βασικός. Παράλληλα ο Σιόβας υγιής είναι για βασικός, ενώ θεωρώ πως πρέπει να δοικομαστεί στη θέση και ο ευέλικτος Ρομάο.

- Στο κέντρο, είναι μέγα λάθος ο παραγκωνισμός του Φορτούνη, ο Τσορι έδειξε πως μπορεί να βοηθήσει ενώ ο Μάρτινς δείχνει καλά στοιχεία (ειδικά οι κάθετες πάσες του) αλλά χάνεται συχνά μέσα στα παιχνίδια. Πιο πίσω οι Μιλιβόγιεβιτς και Καμπιάσο αποτελούν μεγάλη δύναμη (παίζει εκεί βέβαια κ ο Ρομάο, που κάτι μου λέει πως θα πιάσει στον Ολυμπιακό)!

- Στα εξτρέμ το χθεσινό πείραμα με Σεμπά κ Πάρντο, προς θεού δεν πρέπει να επαναληφθεί! Ακομα δυο παίχτες μετριότατοι όπως τόσοι άλλοι στο ρόστερ. Ο Πάρντο είναι για να φεύγει (χοντρός εξτρέμ), ενώ ο Σεμπά είναι πολύ φιλότιμος (νέος Φουστέρ θαρρώ) αλλά επιθετικά ο τύπος είναι παντελώς ακίνδυνος. Θεωρώ πως με Σεμπά στα εξτρέμ η ομάδα χάνει πολύ σε ποιότητα. Εκεί θα παίζει ο ποιοτικός Μαρίν (και αυτός βέβαια χάνεται - ανέτοιμος γαρ- στα παιχνίδια αλλά δυο ενέργειες του αρκούν) και ο μαχητικότητος Ελγιουνούσι (με πολύ καλά τελειώματα!!!) και από πίσω τους ο Μανθάτης, που πραγματικά απορώ πως δεν έχει πάρει ακόμα ευκαιρία από τον Μπέντο.

- Στα φορ, η ομάδα είναι πλήρης. Ο Καρντόσο με την εμπειρία του θα δώσει πολλά (του λείπει ρυθμός αλλά ακόμα κ χθες βοήθησε, σπάει καλά τις μπάλες ενώ είναι κλασικός φορ περιοχής) ενώ ο Ιντέγιε δείχνει δαιμονισμένος και σε τρομερή κατάσταση!

- Τέλος ο Μπέντο δείχνει καλά στοιχεία, δουλεύει πολύ την ομάδα και της περνάει σιγά σιγά μια ταυτότητα, απλά κι εκείνος δεν δίνει ευκαιρίες σε Έλληνες (τι άλλο να κάνει ο Ρέτσος για να παίξει βασικός δλδ, ή ακόμα και ο Μανθάτης που έχει δέκα φορές καλύτερη τεχνική από Σεμπά ή Πάρντο) και αυτό δεν μπορεί να περάσει απαρατήρητο...

Κλείνοντας, να τονίσω πως ακόμα είναι πολύ νωρίς για ασφαλή συμπεράσματα. Η σεζόν έχει πολύ δρόμο, παρόλα αυτά σήμερα έκανα απλά μια πρώτη τοποθέτηση για το αγωνιστικό προφίλ της ομάδας...
-->