Οδηγός στην αποτυχία ο Σάσα Τζόρτζεβιτς - RESPORTER.GR

Breaking

22/4/16

Οδηγός στην αποτυχία ο Σάσα Τζόρτζεβιτς

Ο αποκλεισμός του Παναθηναϊκού από την Ευρωλίγκα, ήταν και η αφορμή για τη λήξη της συνεργασίας της ΚΑΕ Παναθηναϊκός με τον Σέρβο προπονητή Σάσα Τζόρτζεβιτς. Το ερώτημα είναι πόσο και που έφταιξε ο προπονητής.

.
Πιο συγκεκριμένα, πολύ βαρύ ήταν το κλίμα στον Παναθηναϊκό μετά το 3-0 της Λαμποράλ. Για έναν σύλλογο με τεράστια ιστορία τόσο εγχώρια όσο και σε Ευρωπαϊκό επίπεδο, όπως ο εξάστερος ΠΑΟ, ο αποκλεισμός του ήδη από τα πλέι οφ, συνιστά αδιαμφισβήτητα αποτυχία.  Φυσικά σε μια ομάδα δεν μπορεί να φταίνε ούτε μόνο οι παίκτες, ούτε μόνο ο προπονητής. Είναι δεδομένο όμως ότι η εικόνα του ΠΑΟ στον τελευταίο αγώνα με την Λαμποράλ, δεν αρμόζει στην ιστορία της ομάδας και ήταν το λιγότερο άσχημη.

Παρά τα μεγάλα προσόντα που διαθέτει ο Σάσα Τζόρτζεβιτς, στο κομμάτι της διορατικότητας και αναιμικής επίδρασης φαίνεται να υστερεί σε μεγάλο βαθμό. Τεράστιο λάθος από την πλευρά του Σέρβου τεχνικού, ήταν ασφαλώς οι μεταγραφικές του προτάσεις και η ευκαιρία χρόνου σε παίκτες λιγότερο ικανούς και γρήγορους από άλλους, οι οποίοι  έμεναν στον πάγκο. Χαρακτηριστικό παράδειγμα, αποτελεί η περίπτωση του Βλάντο Γιάνκοβιτς, ο οποίος έχει περισσότερη ενέργεια συγκριτικά με τον Σάσα Πάβλοβιτς, εντούτοις όμως ο τελευταίος αγωνίστηκε στο τρίτο παιχνίδι με τη Λαμποράλ.

Είναι γνωστό το πρόβλημα που έχει ο Παναθηναϊκός στην άμυνα, όταν ο αντίπαλος έχει κοντό που είναι καλός σουτέρ. Η προσέγγιση για το μαρκάρισμα των δύο κοντών που επιχείρησε ο Τζόρτζεβιτς αποδείχτηκε λανθασμένη. Μια καλή δοκιμή πιθανότατα, θα ήταν η τεχνική του «σμολ μπολ» με τον Γκιστ, κάτι που ο Σέρβος τεχνικός δεν δούλεψε καθόλου όλη τη χρονιά. Η ήττα οφείλεται και στην εμμονή του σε ένα παλιακό μοντέλο μπάσκετ προηγούμενων δεκαετιών.

Και στα τρία παιχνίδια με τη Λαμποράλ, ο πράσινοι φάνηκαν απροετοίμαστοι, χωρίς εναλλακτικό πλάνο και λύσεις. Επίσης, ο Σάσα Τζόρτζεβιτς ακολούθησε το ίδιο σύστημα παράταξης των παικτών, παρά το γεγονός ότι αποδείχθηκε αναποτελεσματικό στα δύο προηγούμενα παιχνίδια.

Τέλος, νομίζω πως οι εμμονές του προπονητή και η απειρία του, ήταν ουσιαστικά οι «οδηγοί» στον αποκλεισμό από το Final 4. Επιπλέον, το ότι ο προπονητής κράτησε την ομάδα του ίδια για μεγάλο χρονικό διάστημα χωρίς αλλαγές, έφτασε πολλούς παίκτες στα όρια της υπερκόπωσης. Ο Σέρβος τεχνικός έμεινε μόλις 10 μήνες στους πάγκους της ομάδας, χωρίς να καταγράψει ικανοποιητική πορεία και χωρίς να αφήσει έργο πίσω του.

Είναι κάτι σαν «παράδοση» να επιρρίπτεται το μισό και παραπάνω της ευθύνης στους προπονητές και η περίπτωση αυτή δεν θα μπορούσε να αποτελεί εξαίρεση, αλλά αυτήν την φορά δικαιολογημένα, αφού στην προκειμένη ο Τζόρτζεβιτς έχει το μεγαλύτερο μερίδιο ευθύνης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

-->