Breaking News

Όχι άλλο Μαμούτε

Τα φιλικά του Παναθηναϊκού που μας "κρύβει την μπάλα", η φανέλα με το "77" και φυσικά, ο μεγάλος Σέμπα Λέτο.

.
Η προετοιμασία του Παναθηναϊκού συνεχίζεται. Έτσι αντιμετωπίζει το πρωτάθλημα ο προπονητής του Τριφυλλιού, έτσι θα το αντιμετωπίζουμε κι εμείς. Αντίπαλος έτσι κι αλλιώς με χαμηλής δυναμικότητας ομάδες, ο Αντρέα Στραματσόνι συνέχισε να δοκιμάζει παίκτες και σχηματισμούς.

Με τον νεαρό Βλαχοδήμο λοιπόν κάτω από τα δοκάρια (ο βασικότατος τον προηγούμενο μήνα αδερφός του, Παναγιώτης, ήταν εκτός αποστολής), και τον Μαμούτε στο πλευρό του Λέτο.

Δεν ξέρω πόσο νόημα έχει πια να αναφερθεί ότι η ομάδα ξεκίνησε το παιχνίδι απέναντι στην Βέροια με Λέτο, Μαμούτε, Μέστο, Μπουμάλ, όλοι τους παίκτες που λόγω τραυματισμών τους στο μακρύτερο ή στο πιο πρόσφατο παρελθόν και αγωνιστικής αποχής τους πριν έρθουν στον Παναθηναϊκό δεν είναι σε θέση να ξεκινάνε αγώνες και να τελειώνουν 90λεπτα. Ούτε σε περίοδο καλοκαιρινής προετοιμασίας δεν βγάζει νόημα αυτό.

Για το πρώτο ημίχρονο στο οποίο αγωνίστηκε ο Μαμούτε αρνούμαι να γράψω. Δεν επιδέχεται καμίας κριτικής. Δεν είναι και ωραίο να κάνεις κριτική σε ομάδα που έχει στην ενδεκάδα της τον παίκτη με το "77" στην φανέλα. Τον πεσμένο δεν τον χτυπάς. Νόμος.

Πουλί πετούμενο δεν άφησε εχθές στον ουρανό της Λεωφόρου ο  παίκτης με το "77"

Με το ξεκίνημα της επανάληψης και την είσοδο του -κανονικού ποδοσφαιριστή- Κλωναρίδη η ομάδα άρχισε να βγάζει μιά κάποια λογική. Στον άξονα παρά τα για ακόμα μία φορά πολλά κλεψίματα του Ζέκα το κέντρο δεν δούλεψε καθόλου , η άμυνα ανέβαινε ψηλά για να στηθούν επιθέσεις και η ομάδα έτρωγε μπαλιές στην πλάτη.

Κακή εμφάνιση και από τον Τελάντερ που εμφανίστηκε επηρεασμένος από τους τραυματισμούς και φέρει μεγάλη ευθύνη και στα δύο γκολ. Στην αμυντική ανισορροπία συνέβαλε και το κενό του Μέστο στα δεξιά. Για τον Ιταλό έγινε πολλή κουβέντα και η μεταγραφή του χρεώθηκε θετικά στον Στραματσόνι τόσο που η επιλογή των μεταγραφών θεωρήθηκε το "δυνατό" κομμάτι του Ιταλού με πολλούς μάλιστα να προτείνουν να αναλάβει τεχνικός διευθυντής.

Δεν είναι παράξενο που ο Μέστο έκανε διαφορά σε μία θέση που ο Παναθηναϊκός είχε βασικούς τον Μπούρμπο και τον Βέμερ, αλλά η αλήθεια είναι πως η ομάδα έχει μόνιμα μία τρύπα στα δεξιά της άμυνας την οποία εκμεταλλεύονται οι αντίπαλοι προπονητές. Πραγματικά δεν είναι δύσκολο να είσαι προπονητής ομάδας που αντιμετωπίζει τον Παναθηναϊκό. Βάζεις έναν γρήγορο ακραίο ποδοσφαιριστή και του δίνεις εντολή να τρέχει πάνω στο κενό που αφήνει ο πλάγιος μπακ, είτε ο Μέστο, είτε ο Πράνιτς που συνήθως αγωνίζεται αριστερά. Είναι απίθανο να μην βρεις φάσεις.

Δεν θυμάμαι ομάδα που να μην έχει βγάλει έστω 3-4 όμορφες επιθέσεις απέναντι στον Παναθηναϊκό στον έναν γύρο που προπονεί ο Στραματσόνι. Εχθές στο πρώτο ημίχρονο Η βασίλισσα του Βορρά είχε 7 τελικές έναντι μίας του Τριφυλλιού. Η Βέροια, αν υποβιβάζονταν τρεις ομάδες φέτος θα έχανε την κατηγορία. Και παρόλα αυτά εχτές στην Λεωφόρο κάποια στιγμή προηγήθηκε κιόλας. Και δεν έμοιαζε καν περίεργο. Οι γηπεδούχοι δεν κρατούσαν το κέντρο, έπαιζαν αποκλειστικά από τα πλάγια και οι φιλοξενούμενοι σε κάθε κλέψιμο ήταν επικίνδυνοι.

Η "Βεροιαλόνα" αλλάζει 5 πάσες και βγάζει τελική

Θυμάμαι σε κάποια φάση του ματς, σε μία ωραία συνεργασία των παικτών του Παναθηναϊκού τον σχολιαστή να λέει με ευκολία ότι "Εδώ ο Παναθηναϊκός έκρυψε την μπάλα". Και συμφωνώ. Σε κάθε παιχνίδι ο Παναθηναϊκός κρύβει την μπάλα. Ψάχνουμε να την βρούμε και δεν την βρίσκουμε. Προσπαθούμε να κρίνουμε με λογική τις παράλογες επιλογές ενός ανθρώπου που είναι τόσο φανερό ότι "δεν κάνει" που φαίνεται ακόμα και στις νίκες. Αλλά, οκ, φιλικό ήτανε. Τουλάχιστον εμείς έτσι θα λέμε.

Στο φιλικό είδαμε και τον Οδυσσέα Βλαχοδήμο. Ο νεαρός στο ντεμπούτο του έδειξε να έχει καλή και γρήγορη αντίληψη με μοναδικό αρνητικό ότι δεν "πείθει" από άποψης όγκου. Δεν είναι ο τερματοφύλακας που θα βγει και θα καθαρίσει στα στημένα. Πάντως στα γκολ που δέχεται δεν φέρει ιδιαίτερη ευθύνη.

Το Ζέκα, Λουντ, Εβανζελίστα, δεν δούλεψε αλλά η επιλογή των παικτών ήταν αρκετά φυσιολογική. Αρκεί βέβαια να μην συνδυάζεται με τρεις αγύμναστους, ανέτοιμους παίκτες μπροστά.

Από τους αγύμναστους/ανέτοιμους ο τρίτος ήταν ο καλύτερος. Ο τεράστιος Σέμπα Λέτο, ανέτοιμος, από τραυματισμό και ότι θέλετε και ίσως ποτέ να μην μπορέσει να ξαναγίνει αυτός που ήτανε. Εκείνο όμως που δεν μπορεί κανείς να αρνηθεί, είναι ότι η σχέση του με τον κόσμο, η σχέση του με το ποδόσφαιρο, η σχέση του με τα αντίπαλα δίχτυα, είναι τρεις σχέσεις ερωτικές.

Για τον Παναθηναϊκό, ο Λέτο είναι μιά όαση περασμένου μεγαλείου. Το τελευταίο χρυσαφικό ενός συλλόγου που πτώχευσε και αναγκάστηκε να σκοτώσει όλα τα υπάρχοντά του σε "Αγοράζω Χρυσό" και πλέον κυκλοφορεί εν πολλοίς γυμνός στον ποδοσφαιρικό χειμώνα.

Δεν υπάρχουν σχόλια