"Μεγάλο" μήνα και όχι εβδομάδα θα ζήσει η ΑΕΚ ! - RESPORTER.GR
"Μεγάλο" μήνα και όχι εβδομάδα θα ζήσει η ΑΕΚ !

"Μεγάλο" μήνα και όχι εβδομάδα θα ζήσει η ΑΕΚ !

Share This
Η ΑΕΚ χθες γιόρταζε τα 92 χρόνια παρουσίας της στα ελληνικά γήπεδα και σήμερα σκέφτεται το μέλλον που διαγράφεται αρκετά δύσκολο. Ημιτελικά Κυπέλλου και play-offs Super League είναι για τους κιτρινόμαυρους ίσως το χειρότερο σενάριο που θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί.


Η ανακοίνωση πως τελικά το Κύπελλο θα διεξαχθεί δεν έφερε μάλλον την ανείπωτη χαρά στους ανθρώπους της ΑΕΚ οι οποίοι τώρα συνειδητοποιούν πως η ομάδα θα κοπεί στα δύο ελπίζοντας να πάρει νικηφόρα αποτελέσματα σε παιχνίδια-φωτιά.  Το πρόγραμμα της Ένωσης μόνο εύκολο δεν είναι και οι πιθανότητες να φέρει όλα τα ματς εις πέρα είναι λίγες.

Κακά τα ψέμματα, η ομάδα τώρα ανέβηκε στην Α’ κατηγορία και στηρίχθηκε σε ένα μεγάλο ποσοστό σε Έλληνες παίκτες που της έδωσαν την απαραίτητη ώθηση ώστε να ελπίζει για κάτι καλύτερο. Μέχρι που έγιναν οι προσθήκες σε Σιμόες, Μπουονανότε, Άρθο, Γκάλο κλπ που έδωσαν διαφορετικό prestige στην κιτρινόμαυρη ΠΑΕ.

Το θέμα, όμως, είναι κατά πόσο η ΑΕΚ έχει δυνάμεις μέσα σε λιγότερο από μήνα να παίξει –και να φέρει αποτελέσματα που να είναι υπέρ της- σε παιχνίδια που είναι αντικειμενικά με μεγάλο βαθμό δυσκολίας.
Η ομάδα έχει δείξει τις ικανότητές της και δεν είναι τυχαίο που βρίσκεται αυτή τη στιγμή στη δεύτερη θέση της βαθμολογίας και έπεται του Ολυμπιακού. Παρόλα αυτά, υπάρχουν παιχνίδια με Ατρόμητο που όπως όλα δείχνουν θα διεξαχθεί κανονικά και μετά σε λιγότερο από δέκα μέρες θα πρέπει η ομάδα να είναι έτοιμη για Play-offs. Μιλάμε για αρκετά μικρή χρονική απόσταση και μάλιστα, φαίνεται πως τουλάχιστον και ο Γκουστάβο Πογιέτ συμμερίζεται το άγχος των φιλάθλων για το πώς θα τα καταφέρει η ΑΕΚ.

«Έχουμε μπροστά μας ένα πολύ δύσκολο πρόγραμμα, θα δώσουμε σε σύντομο χρονικό διάστημα πολλά παιχνίδια. Πρέπει όλοι να είστε έτοιμοι γιατί όλοι θα χρειαστείτε. Να είστε συγκεντρωμένοι και έτοιμοι να βοηθήσετε. Μπορούμε να τα καταφέρουμε», δήλωσε πρόσφατα ο Ουρουγουανός τεχνικός προς τους παίκτες του.

Από την άλλη, δεν πρέπει να ξεχνάμε ένα βασικό στοιχείο. Η Ένωση επανήλθε έπειτα από δύο χρόνια απουσίας και είτε μας αρέσει είτε όχι είναι σε πολύ καλή αγωνιστική κατάσταση. Αυτό δεν σημαίνει ότι αυτομάτως είναι και έτοιμη για να παίξει με τους δυνατούς αντιπάλους που θα της τύχουν, αλλά τουλάχιστον ο Πογιέτ δεν θα πρέπει να ανησυχεί και για την απόδοση των παικτών του. Τουλάχιστον στις αρχές. Στη συνέχεια των ματς θα δούμε πόσο επηρέασε η κούραση και η ασταμάτητη παρουσία στα γήπεδα.

Και κάπου εδώ τίθεται το ερώτημα: Τελικά η ΑΕΚ είχε δίκιο που υποστήριζε το Σταύρο Κοντονή για να σταματήσει το Κύπελλο;

Κανείς δεν μπορεί να ξέρει 100% πώς σκέφτονται οι ιθύνοντες μιας ομάδας ώστε να μπορεί να κρίνει γνωρίζοντας όλους τους παράγοντες, ωστόσο, η ΑΕΚ είναι η μεγάλη χαμένη από αυτή την ιστορία, εντελώς στεγνά και αντικειμενικά.

Εάν το Κύπελλο δεν είχε αναβληθεί η ΑΕΚ θα είχε ήδη παίξει τον αγώνα με τον Ατρόμητο και θα είχε περιθώριο κάποιων ημερών ώστε να πάρει ανάσες και να γεμίσει  τις μπαταρίες της.
Τώρα, όμως; Τώρα είναι δύσκολα. Όχι ακατόρθωτα. Αλλά δύσκολα. Η Ένωση πρέπει να αποδείξει σε όσους πίστεψαν το «Ερχόμαστε» πως είναι φτιαγμένη για τα μεγάλα πράγματα που όλοι όσοι την υποστηρίζουν περιμένουν να δουν.

Επίσης, πρέπει να αποδείξει και στον ίδιο της τον εαυτό πως όλες οι ελπίδες που έχουν εναποτεθεί πάνω της είναι βάσιμες. Πως είναι έτοιμη. Πως μπορεί να ανταπεξέλθει στο πρόγραμμα-φωτιά που τη ρίχνει αμέσως στα βαθιά και που δεν της αφήνει καθόλου χρόνο να αναπνεύσει.
Η ΑΕΚ φέτος δεν μας έδειξε στιγμή πως απέκλινε από το στόχο της. Απλά τώρα έχει -σύντομα πάλι- να σκέφτεται δύο οργανώσεις: το Κύπελλο και τα play-offs.


 Ένα Πάσχα που θα «αναστενάξει» η Ένωση. Εδώ θα φανούν όλοι οι κόποι του συλλόγου. Εδώ θα φανεί και πόσο πολύ ήθελε να είναι παρών στην μεγάλη κατηγορία. Κανείς, όμως, δεν θα την κατακρίνει για τυχόν άσχημα αποτελέσματα. Αλλά όλοι θα ελπίζουν πως αυτά δεν θα έρθουν.

Επιμέλεια: Φαίη Λέντα