Θα κάνει το θαύμα του ο Παναθηναϊκός; - RESPORTER.GR

Breaking

19/4/16

Θα κάνει το θαύμα του ο Παναθηναϊκός;

Μεγάλη προσπάθεια πρέπει να καταβάλει η ομάδα των πρασίνων για να μπορέσει να ανατρέψει το εις βάρος της 2-0 κόντρα στη Λαμποράλ.
Το πρώτο ματς έληξε με 84-68, όπου ο Παναθηναϊκός δεν είχε κανέναν παίκτη στο "κλίμα" της αναμέτρησης(πλην του Ραντούλιτσα), ενώ η Λαμποράλ κατάφερε να βρει χώρους στην περιφέρεια, να προηγηθεί και στη συνέχεια να αυξήσει τη διαφορά απέναντι σε έναν σχετικά αδύναμο Παναθηναϊκό.


Στο δεύτερο παιχνίδι(82-78) εμφανώς βελτιωμένη η ομάδα των πρασίνων, έφτασε πολύ κοντά στο break, με πρωταγωνιστή τον Δημήτρη Διαμαντίδη, ο οποίος ουσιαστικά πάλευε μόνος του, χωρίς ουσιαστική βοήθεια από την υπόλοιπη ομάδα. Ωστόσο, οι πράσινοι δεν μπόρεσαν να φέρουν το πολυπόθητο 1-1.


Κατά τη γνώμη μου, ο Παναθηναϊκός, μια από τις μεγαλύτερες ομάδες της Ελλάδας και της Ευρώπης, οφείλει να κερδίσει τόσο για την ιστορία της ομάδας και τους οπαδούς της, όσο και για τον Δημήτρη Διαμαντίδη, που είναι στην τελική ευθεία για την ολοκλήρωση της καριέρας του. Σημαντικό ρόλο υπέρ των πρασίνων, θα παίξει και η κατά πάσα πιθανότητα απουσία του Άνταμ Χάνγκα και του Φαμπιέν Κοζέρ της Λαμποράλ.


Ο Παναθηναϊκός πρέπει να εκμεταλλευτεί το πλεονέκτημα της έδρας του, μέσα στο κατάμεστο ΟΑΚΑ, καθώς θα έχει με το μέρος του όλους τους πιστούς φιλάθλους που τον στηρίζουν και τον ακολουθούν. Στις προπονήσεις το πρόγραμμα πρέπει να επικεντρωθεί κυρίως στα στοιχεία όπου υστερούν οι παίκτες.


Πιστεύω πως η ελληνική ομάδα έχει αρκετά ικανούς παίκτες για να μπορέσει να ανατρέψει το αποτέλεσμα, αρκεί να οπλιστούν με θέληση και δύναμη ψυχής. Κυρίαρχο ρόλο παίζει η συγκέντρωση των παικτών, τόσο στο παιχνίδι όσο και στο στόχο τους, που δεν είναι άλλος από την επίτευξη της μεγάλης ιστορικής ανατροπής.

Κατά τη γνώμη μου, η αυτοπεποίθηση και το ηθικό των παικτών που είναι σίγουρα σε πολύ χαμηλά επίπεδα μετά το διπλό της Λαμποράλ, πρέπει να ανυψωθούν άμεσα. Αυτό μπορεί να συμβεί, και μέσω της υποστήριξης και της ενθάρρυνσης των παικτών από τον προπονητή της ομάδας, αλλά και από τους φιλάθλους, των οποίων η δύναμη μεταδίδεται στους παίκτες και πολλές φορές "οδηγεί"στη νίκη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

-->