Νωρίτερα θα κάνει Ανάσταση η ΑΕΚ! - RESPORTER.GR
Νωρίτερα θα κάνει Ανάσταση η ΑΕΚ!

Νωρίτερα θα κάνει Ανάσταση η ΑΕΚ!

Share This
Η εβδομάδα που έφυγε είχε μια πολύ θετική εξέλιξη για την ΑΕΚ.  Τι και όλα φαίνονταν «χαμένα» στην υπόθεση του γηπέδου της, ο Απρίλης ξεκίνησε για την Ένωση με την πιο ευχάριστη νότα. Η υπογραφή και η έκδοση της ΜΠΕ είναι ένα από τα τελευταία βήματα που απομένουν ώστε η ΑΕΚ να μπει επιτέλους σπίτι της.Το πολυπόθητο «ναι» του Πάνου Σκουρλέτη, σα να έδωσε στους ιθύνοντες της Ένωσης την ανακούφιση που νιώθει και κάποιος που κάνει πρόταση γάμου, και τελικά ελπίζει πως όλα τα όνειρά του δεν θα πάνε στράφι. Ναι, τόσο μεγάλη χαρά είναι η έκδοση της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων για τους ανθρώπους της ΠΑΕ ΑΕΚ που έστω και αργά νιώθουν να δικαιώνονται τόσο οι ίδιοι όσο και οι φίλαθλοι της ομάδας.

Πάνε περίπου 13 χρόνια από τότε που η ΑΕΚ έμεινε «άστεγη» και περίπου δέκα μήνες παιδεύεται για την ολοκλήρωση των γραφειοκρατικών διαδικασιών που θα της εξασφαλίσουν την επιστροφή εκεί όπου ανήκει. Στη Νέα Φιλαδέλφεια.


Το έργο χαρακτηρίστηκε εκπρόθεσμο και αυτό διότι τα έγγραφα, οι υπογραφές και οι αδειοδοτήσεις θα είχαν ολοκληρωθεί πολύ νωρίτερα. Τελικά, αποδείχθηκε πιο χρονοβόρο από ότι περίμεναν όλοι και παρά το γεγονός ότι δεν ήταν εντός των χρονικών ορίων που οι άνθρωποι -που είχαν αναλάβει τη διεκπεραίωση του έργου είχαν θέσει-, οι οικοδομικές εργασίες αναμένεται να ξεκινήσουν σύντομα. 

Αυτό αναμένεται να είναι το νέο γήπεδο, όπως έχει παρουσιαστεί σε εκδήλωση που είχε οργανώσει η ΠΑΕ. «Σε 60-90 μέρες –επειδή μεσολαβεί και το Πάσχα- πιστεύω θα έχουμε τελειώσει»,δήλωσε πρόσφατα ο Δ.Ανδριόπουλος στο ΣΠΟΡ Fm.
Το χρονικό της υπόθεσης είναι γνωστό σε όλους. Οι δυσκολίες που συνάντησε η εταιρεία ήταν πολλές, οι αντιδράσεις ακόμη περισσότερες. 
Το «Νίκος Γκουμάς» καταστράφηκε το 2003 και τότε «έκλαψαν» όλοι, αλλά κάποιοι άλλοι ήλπιζαν και πίστεψαν ότι σύντομα θα ήταν ένα κακό όνειρο.

Στις 3 Μαΐου η ΑΕΚ έδωσε τον τελευταίο αγώνα της στο στάδιο όπου είχε γεννηθεί, κόντρα στον Άρη και επικράτησε με 4-0. Στις 5 Μαϊου, οι μπουλντόζες ξεκίνησαν το έργο της κατεδάφισης.  


Η κατεδάφιση του γηπέδου έγινε στα πλαίσια  δημιουργίας ενός φακέλου για ένα νέο υπερσύγχρονο γήπεδο που θα εντασσόταν στα έργα των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004.

Τότε ήταν που όλοι οι φίλοι της ΑΕΚ ένιωσαν να χάνεται όλη η ιστορία της ομάδας.
Ένας ακόμη ξεριζωμός. Ο Γιάννης Γρανίτσας είχε δηλώσει παλαιότερα σε συνέντευξή του ότι δεν μετάνιωσε για το γκρέμισμα του σταδίου και θα το ξανάκανε χωρίς δεύτερη σκέψη. Ο λόγος; Να μπορέσει να δώσει μια καλύτερη έδρα στην ΑΕΚ. «Έπρεπε να γκρεμιστεί γιατί ήταν ερείπιο. Δεν υπήρχε άλλος τρόπος για να γίνει γήπεδο στη Ν.Φιλαδέλφεια». Κανείς, όμως, δεν υπολόγισε τις συνέπειες, τις αντιδράσεις επί αντιδράσεων που προξένησε η ανέγερση ενός νέου γηπέδου.

13 χρόνια τώρα, οι ιθύνοντες προσπαθούσαν να  αποδείξουν σε δήμο, κατοίκους και κόσμο γενικότερα πως θα πληροί όλες τις νομικές και περιβαλλοντικές προδιαγραφές το «Αγιά Σοφιά».
Η εταιρεία ήρθε σε αλλεπάλληλες συναντήσεις με όλες τις αρμόδιες αρχές, τον  Υπουργό Πάνο Σκουρλέτη, τον Υφυπουργό Αθλητισμού Σταύρο Κοντονή, την Περιφερειάρχη Αττικής Ρένα Δούρου και το Δήμαρχο Νέας Φιλαδέλφειας Άρη Βασιλόπουλο. 

Τελικά το όνειρο φαίνεται με τα πολλά να παίρνει σάρκα και οστά. Κυρίως μετά και την υπογραφή της ΜΠΕ από τον Υπουργό Πάνο Σκουρλέτη.
Παρόλα αυτά, αυτό δεν σημαίνει ότι και αύριο ακόμη θα ξεκινήσουν τα έργα αλλά όπως δήλωσε ο Project manager του έργου περίπου το Δεκέμβριο του 2018, αν όλα πάνε κατ’ευχήν, η Ένωση θα είναι σπίτι της.

Καμία ομάδα δεν είναι δίκαιο να μην έχει το δικό της σπίτι, ανεξαρτήτως χρώματος γι’αυτό και η εβδομάδα αυτή χαροποίησε όλο τον κόσμο και κυρίως τους φιλάθλους της Ένωσης που περιμένουν πώς και πώς την ημέρα των εγκαινίων και τον πρώτο αγώνα.  

Και ποιος ξέρει; Ίσως τελικά να είναι για καλό λόγο που καθυστερεί αυτό το πρότζεκτ.

Επιμέλεια: Φαίη Λέντα