Breaking News

Πόλεμος στα λόγια

Η ανακολουθία λόγων-πράξεων των παραγόντων, η συνάντηση-φιάσκο και οι μεγάλες απουσίες.

.
Τελικά δεν έγινε και τίποτα. Ο πολυδιαφημισμένος παραγοντικός πόλεμος τουλάχιστον στην αρχή του δεν φαίνεται να στέκεται στο ύψος των "προεκλογικών του δεσμεύσεων".

Είναι βέβαια ακόμα νωρίς αλλά τα δείγματα είναι απογοητευτικά. Ο Κοντονής φαίνεται να επιχείρησε να συγκεντρώσει τους τρεις μεγάλους αλλά η προσπάθεια του δεν στέφθηκε με επιτυχία. Συμφωνήθηκε μία άτυπη συνάντηση μεταξύ των ιδιοκτήτων στην οποία δεν πήγε σχεδόν κανείς ιδιοκτήτης.

Ο Ολυμπιακός έστειλε τρεις(!) εκπροσώπους αλλά ο ιδιοκτήτης του δεν πήγε λόγω της απαγόρευσης ενασχόλησής του με το ποδόσφαιρο. Ο Αλαφούζος που έχει ανάγει τον πόλεμο κατά του "κατεστημένου" σε βασικό κομμάτι της διοικητικής του στρατηγικής δεν εμφανίστηκε καν χωρίς να αιτιολογήσει ουσιαστικά την απουσία του. Ο Μελισσανίδης πήγε σαν διοικητικός ηγέτης της ΑΕΚ και μονοπώλησε την συνάντηση μαζί με τον μοναδικό άλλο που δέχθηκε πραγματικά την πρόκληση τον Ιβαν Σαββίδη.

Στην συνάντηση αυτή που όπως αναμενόταν εξελίχθηκε σε φιάσκο, δεν βγήκε κανένα απολύτως συμπέρασμα. Πρώτα πρώτα κάποιος είχε αποφασίσει να διαρρέει σε ζωντανό χρόνο τις συνομιλίες της συνάντησης. Έτσι σε ζωντανό χρόνο πληροφορηθήκαμε επικές στιχομυθίες όπως "να φύγουν οι Φιλιππινέζες από το ποδόσφαιρο" και άλλα τέτοια ωραία ποδοσφαιρικά.

Επί της ουσίας δεν συζητήθηκε τίποτα. Κατάφεραν -γιατί περί κατορθώματος πρόκειται- να μην συμφωνήσουν ούτε καν στο ότι διαφωνούν. Η συζήτηση αναλώθηκε στο κατά πόσον είναι Έλληνας ή φιλοξενούμενος στην Ελλάδα ο Ιβάν Σαββίδης, στο αν θα δαρθούν ο Παπαθανασάκης του Ηρακλή με τον Θεοδωρίδη, ο Σαββίδης φώναζε ότι μιλάει μόνο με ιδιοκτήτες και όχι με υπαλλήλους και ότι δεν δέχεται να μεταχειρίζεται τα λεφτά του ένας υπόδικος(εννοώντας τον Μποροβήλο) και στο τέλος αποφάσισαν να πάνε επιτροπή στον υπουργό υπό τον Μποροβήλο!

Αν βγάζετε εσείς νόημα πείτε μου στα σχόλια ποιό είναι αυτό. Εγώ πάντως δεν βγάζω.

Μία ωραία ατμόσφαιρα
Προσπαθώ να θέσω το ζήτημα στην πραγματική του διάσταση και δυσκολεύομαι. Λοιπόν τα γεγονότα λένε ότι Παναθηναϊκός, ΑΕΚ, και ΠΑΟΚ θεωρούν ότι ο Ολυμπιακός ελέγχει την ΕΠΟ και την ΚΕΔ και με αυτόν τον τρόπο τυγχάνει ευνοϊκής μεταχείρισης. Οι τρεις τους έκαναν προ ημερών και μία συνάντηση στην οποία αποφάσισαν ότι θα σχηματίσουν μέτωπο με σκοπό την ανατροπή της διοίκησης της ΕΠΟ.

Ποιά κίνηση ακριβώς έχει γίνει προς αυτήν την κατεύθυνση; Κι αν δεν μπορεί να κατηγορήσει κανείς τον Ολυμπιακό αφού ο ίδιος υποστηρίζει ότι είναι όλα καλώς καμωμένα και δεν υπάρχει λόγος να ληφθούν μέτρα, οι υπόλοιποι τρεις τι κάνουν; Δηλαδή παίζουμε όλοι σε ένα παιχνίδι και θεωρούμε ότι ένας μας κλέβει. Και κάνουμε όλοι μαζί συνάντηση όπου κάνουμε προτάσεις όπως να παίρνει λιγότερα λεφτά θεσμικά αυτός που ΑΝΟΙΧΤΑ κατηγορούμε ότι μας κλέβει(πρόταση Μελισσανίδη για μοίρασμα του market pool του Champions League) και ότι θα πάνε οι τέσσερις τους μαζί με τους Μποροβήλο και Σπανό να μιλήσουν στον υπουργό για να συνεχιστεί το κύπελλο;

Κάθε ένας μπορεί να έχει δίκιο ή άδικο σε αυτά που κατηγορεί τον άλλο σε αυτόν παραγοντικό "πόλεμο". Αλλά εδώ οι συμμετέχοντες δεν ενεργούν καν ανάλογα με τις κατηγορίες που εξαπολύουν. Το μόνο σίγουρο είναι ότι δεν πρόκειται να καταλάβει κανείς όχι "τι θα γίνει", αλλά "τι θέλουν τελικά να κάνουν", κι αυτό γιατί και οι ίδιοι μοιάζουν ο καθένας αφοσιωμένος στην δική του ατζέντα και να μην είναι σίγουροι για τις επόμενες κινήσεις τους.

Ο "πόλεμος" που ξεκίνησε τελικά μετά από φοβερές και τρομερές εξαγγελίες είναι και παραμένει για την ώρα προφορικός.

Δεν υπάρχουν σχόλια