91 χρόνια δόξας... - RESPORTER.GR

Breaking

10/3/16

91 χρόνια δόξας...

Ο Ολυμπιακός γιορτάζει 91 χρόνια ζωής και ο Διονύσης Σπανομανώλης αφιερώνει λίγες γραμμές για τον μεγαλύτερο και ιστορικότερο σύλλογο της χώρας...

Ο "Θρύλος" του ελληνικού αθλητισμού σήμερα γιορτάζει. Σαν σήμερα 10/3 του 1925, στον Πειραιά, εγενετο ο Ολυμπιακός Σ.Φ.Π (οι περιβόητοι αδερφοί Ανδριανόπουλοι ιδρυτές), μια ομάδα που έμελλε να γίνει η ιστορικότερη και σημαντικότερη της Ελλάδας! Ο σύλλογος με τους εκατοντάδες τίτλους!


Παρόλα αυτά ο Ολυμπιακός είναι ένας σύλλογος πολύ σημαντικός και στην Ευρώπη. Ξέρετε πολλές ομάδες που να χουν ευρωπαϊκό τίτλο σε 3 αθλήματα; Ο Ολυμπιακός έχει ευρωπαϊκά σε μπάσκετ, βόλεϊ και πόλο σας υπενθυμίζω (και δεν υπολογίζω το βαλκανικό Κύπελλο που χει κατακτήσει η ποδοσφαιρική ομάδα!). Δεν είναι αμελητέο μέγεθος ο Ολυμπιακός στην Ευρώπη, ίσα ίσα!


*Ο ποδοσφαιρικός Ολυμπιακός είναι μακράν πρώτος σε τίτλους στο ποδόσφαιρο (44 πρωταθλήματα, 27 κύπελλα), έχει κατακτήση τα τελευταία 18 πρωταθλήματα της 20ετίας (!), ενώ είναι από τις πρώτες ομάδες της Ευρώπης σε συμμετοχές στους ομίλους του champions league!


* Ο μπασκετικός Ολυμπιακός, έχει 11 πρωταθλήματα-9 κύπελλα, ενώ έχει 3 κατακτήσεις της euroleague κι ένα διηπηρωτικό! Αναδείχθηκε κορυφαία ομάδα της Ευρώπης την δεκαετία 1990-2000, ενώ θεωρείται επίσης η κορυφαία την τελευταία πενταετία, με δυο back2back κατακτήσεις και ακόμα δύο συμμετοχές σε τελικούς final4!


*Στο βόλεϊ ο Ολυμπιακός κατέχει 27 πρωταθλήματα, 15 κύππελα, ενώ έχει και 3 ευρωπαϊκα (2 Κυπελλούχων και 1 "top teams cup")! Έχει επίσης κι ένα παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων! Παράλληλα έχει και 7 συμμετοχές σε f4 του Πρωταθλητριών, απλά χωρίς να καταφέρει να τα κερδίσει.


*Στο πόλο έχει 29 πρωταθλήματα και 17 Κύπελλα, ενώ έχει κι ένα Κύπελλο Πρωταθλητριών Ευρώπης-κι ένα Ευρωπαϊκό super cup! Παράλληλα μετρά πολλές συμμετοχές σε Ευρωπαϊκά f4. Στο δε, γυναικείο πόλο διαθέτει ένα πρωταθλητριών και ένα Κυπελλούχων (Len Trophy)...


*Σύνολο 11 ευρωπαϊκα...! Δεν είναι και λίγα...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

-->